DELLINGER Octagonal Ebony Wood nůž Kiritsuke / Chef 8,5"
  • Akce
Šéfkuchařské nože

DELLINGER Octagonal Ebony Wood nůž Kiritsuke / Chef 8,5"

Kód: XZ-CZ85K

Japonský kuchyňský nůž Kiritsuke / Gyuto 210 mm série Octagona Ebony Wood . Robustní, velmi ostrý japonský nůž KIRITSUKE / Chef 8,5“ Dellinger ( délka čepele 210 mm ) z damascénské oceli ( damascus steel ) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití mimořádné řezné síly. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tento jedinečný nůž japonského tvaru problémem. Kuchařský nůž KIRITSUKE je díky výše položenému hrotu, též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Dlouhá čepel a rukojeť západního stylu Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž z damascénské oceli ( damascus steel ) jedinečným a nenapodobitelným. . Délka rukojeti: 135 mm Délka čepele: 210 mm Celková délka: 358 mm Hmotnost: 180 g .Nůž Kiritsuke / Gyuto 210 mm má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli VG-10, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Jádro z japonské oceli VG-10 je vloženo mezi 66 vrstev nerezové oceli. Rukojeť ve tvaru oktagonu je vyrobena z exotického dřeva Ebenu. Je vždy pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná. Ideálně navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože.

celý popis

Potřebujete s něčím poradit?

+420 702 510 317
info@xdecor.cz

Japonský kuchyňský nůž Kiritsuke / Gyuto 210 mm série Octagona Ebony Wood
. Robustní, velmi ostrý japonský nůž KIRITSUKE / Chef 8,5“ Dellinger ( délka čepele 210 mm ) z damascénské oceli ( damascus steel ) s působivým designem a nejvyšší kvalitou. Hřbet nože a ostří se zužují do špičky pro všestranné využití mimořádné řezné síly. Krájení, plátkování, čištění masa, ovoce a zeleniny – nic nebude pro tento jedinečný nůž japonského tvaru problémem. Kuchařský nůž KIRITSUKE je díky výše položenému hrotu, též vhodný ke kolébkovému krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Dlouhá čepel a rukojeť západního stylu Vám poskytne tu nejlepší kontrolu při řezání a krájení. Japonské umění, preciznost a nové technologie činí tento nůž z damascénské oceli ( damascus steel ) jedinečným a nenapodobitelným. . Délka rukojeti: 135 mm
Délka čepele: 210 mm
Celková délka: 358 mm
Hmotnost: 180 g .
Nůž Kiritsuke / Gyuto 210 mm má ultra ostré řezné jádro z japonské oceli VG-10, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Jádro z japonské oceli VG-10 je vloženo mezi 66 vrstev nerezové oceli. Rukojeť ve tvaru oktagonu je vyrobena z exotického dřeva Ebenu. Je vždy pečlivě ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná. Ideálně navržena pro vynikající ruční ovládání. Speciálně navržený tvar záštity je vhodný pro asijský úchop nože.

Dellinger

Dellinger Cutlery bylo založeno jednotlivci s vášní a láskou k nožům. Naše láska k nožům překonala význam slova vášeň - výroba a prodej krásných nožů je součástí toho - co a  kdo jsme. Naše láska a vášeň je vtlačena do designu a tvaru každého nože. To je důvod, proč jsme se rozhodli představit kreativní a zajímavé styly nožů, které jsou ručně vyráběny právě pro Vás. Pravá damascénská ocel je známá svou velkou krásou, neuvěřitelnou silou a schopností udržet ostré hrany. Vzorek se vytváří z postupného překládání a kování dvou, nebo více různých druhů oceli dohromady. Díky tomu je čepel silná, avšak flexibilní. Používáme naše ruce, abychom vytvořili věci, které budou žít a mohly vyprávět svůj příběh. Každá věc, kterou vytváříme, se rodí z energie, lásky a péče řemeslníků. Damascénská ocel je známa nejen pro tento intenzivní proces a krásný design, ale i pro svou bohatou historii, která ji obklopuje. Tímto se z Vašeho nože stává mnohem více. Je to jedinečné, originální a nezaměnitelné umělecké dílo. Historie říká, že damascénská ocel byla známa od počátku 4. století, během doby Alexandra Velikého. Umění výroby štítů a zbraní z damascénské oceli bylo velmi utajované a nedostupné.
Legendy z těchto dob vypráví o mečích z damascénské oceli, které byly tak ostré, že přesekly hedvábné tkaniny v letu. Bohužel, v důsledku utajování procesu kování damascénské oceli, bylo tajemství ztraceno kolem roku 1750 nl a nikdy nebylo úplně znovu objeveno. Mnoho řemeslníků dnes tvrdí, že znovu objevili starodávný proces výroby legendární damascénské oceli - nicméně, nedostatek důkazů činí tato tvrzení nedůvěryhodnými.

Provedení damascus steel
Záruka 2 roky
Značka Dellinger
Čepel VG-10
Délka čepele 210 mm
Střenka ebenové dřevo
Délka nože 358 mm